Montag, 16. Februar 2015

Şu an nasıl yazılır

TDK’ya göre ‘şuan’ bitişik mi, ayrı mı yazılır ? Türk Dil Kurumu (TDK) güncel yazım kılavuzu ile internet ortamında hizmet vermektedir. Peki TDK doğru yazım şeklini. Doğru nasıl yazılır ? Yazma diliyle konuşma dili ayrıdır.

Yazarken kurallar daha katıdır. Acelesi yok, sonra da edersin evlenme teklifini kuzum? Hem şu an bir proje yetiştirmem gerekiyor aşkım, hiç vaktim yok biliyorsun.


Ah işte sonunda başardık. Ağızdan bir çırpıda çıkıyormuş gibi gelse de an kelimesinin işaret sıfatı şu ile nitelenmiş halidir ve bundan öte bir anlamı yoktur. Kaale Almak mı Kâle Almak mı Hiçbirşey Nasıl Yazılır ? U AN’ BİTİŞİK Mİ AYRI MI YAZILIR?


Türkçede Şuan kelimesi yoktur.

TDK’nın resmi internet sitesinde en çok aranan sözcüklerdendir. TDK Günümüzde birleşik kelimelerin yazılışı ile ilgili birçok hata yapılmaktadır. Birleşik mi, ayrı mı?


En çok tereddüte düşülen kelimelerden bir tanesi de şu anki olarak dikkat çekmektedir. Peki, şu anki nasıl yazılır ? Kelimenin cümle içerisinde doğru kullanımını aşağıdan görebilirsiniz. Söylenecek çok şey olsa da, son zamanlarda oldukça dikkatimi çeken şey, “ şu an” kullanımı. Lütfen dikkat edelim, bari “ şu an”ımızı kurtaralım! Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az.


Misafir Kullanıcı, Masaüstü Kullanıcı Cevap. Her an kelimesi nasıl yazılır? Sorusunun cevabı da heran şeklinde birleşik olmamakta ve her an şeklinde ayrı olmaktadır. Diye soranlar da varsa cevabımız, her an nasıl yazılır?


Sorusuna verdiğimiz cevapla aynı cevap olacaktır. Bu gün biçiminde ayrı yazılarak yapılan bu yanlış, iki ayrı sözcüğün birleşerek tek bir sözcük olduğu benzer örneklerde de görüldüğü gibi, bu iki ayrı sözcüğün zamanla birleşerek tek bir sözcük olması ve bu biçimiyle kalıplaşmasından kaynaklanmaktadır. Argumentative essay nasıl yazılır sorusunu bu video dersinde adım adım baştan sona cevaplıyorum.


Dipçe: Kitap, makale, tiyatro eseri, kurum adı vb.

Elinizin altın kağıt ve kalem olduğu sürece günlük yazabilirsiniz. Günlük nasıl yazılır ? Birkaç nasıl yazılır ? Sorusu, bu yazımızın konusu olacak ve birkaç nasıl yazılır ? Bir kaç TDK soru ve konularına da cevap verilecektir. Bu konudaki tecrübelerimi, neden bu söylemimde kesin konuştuğumu ise blog nasıl açılır rehberimin sizin de blog kurduktan sonra okuyacağınız 4. Diğer bir tavsiyem ise, kesinlikle niş bir blog kurmanız. Bu konuda eskiden şöyle bir kural vardı ve fikirlerine sonsuz güvendiğim rahmetli türkçe hocam bunun doğru olduğunu söylerdi.


Delirircesine söylerdi hem de.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Hinweis: Nur ein Mitglied dieses Blogs kann Kommentare posten.

Beliebte Posts