Montag, 14. Juli 2014

Evidenční list důchodového pojištění

Evidenční list důchodového pojištění

Případně jeho část při vzniku pracovního poměru nebo jeho ukončení v průběhu kalendářního roku. Důchod se totiž jednou bude týkat každého. Jestliže jako zaměstnanec zjistíte v evidenčním listu důchodového pojištění nesrovnalosti třeba v identifikačních údajích nebo výdělek na evidenčním listu neodpovídá výdělkům na výplatních.


Evidenční list důchodového pojištění

Pokud vyhodíte evidenční list důchodového pojištění , který vám vystaví každý rok váš zaměstnavatel, děláte velkou chybu. Ne každý doklad patří do koše. Evidenční list se předkládá České správě sociálního zabezpečení.


Rozhodný příjem pro účast na nemocenském pojištění zaměstnanců byl stanoven na základě nařízení vlády č. Jak vyplnit evidenční list důchodového pojištění. Na evidenčním listu důchodového pojištění (ELDP) jsou uvedeny do. Zaměstnavatel vede ELDP pro každou osobu účastnou důchodového pojištění. Do dob odečtených se započítávají dny, ve kterých zaměstnanec po dovršení důchodového věku.


Evidenční list důchodového pojištění

Jestliže zaměstnanec zjistí v údajích na ELDP nesrovnalosti, např. Lze tedy říci, že ELDP je jakýmsi podkladem pro náš budoucí důchod. Jestliže se jedná o občana, kterému vznikl nárok na důchod z důchodového pojištění příslušníků ozbrojených sil, případně příslušníků Ministerstva vnitra a Ministerstva spravedlnosti, předkládají se ELDP orgánům Ministerstva obrany, vnitra a spravedlnosti podle toho, který orgán je příslušný k rozhodování o. Můžete jej pohodlně vyplnit na počítači, uložit v PDF, elektronicky podat nebo vytisknout. Pokud je o osobu státního zaměstnance anebo o osobu, které vznikl nárok na důchod z důchodového pojištění ozbrojených sil, evidenční list se předkládá také orgánům ministerstev (například obrany, vnitra nebo spravedlnosti). Vyřízení jeho žádosti o předčasný důchod se tak protáhlo.


Přitom stačilo málo - požádat včas sociálku o informativní osobní list důchodového pojištění , známý též jako výpis, z něhož by včas zjistil, které doklady mu chybí k získání penze a včas si je opatřit. Pokud se řadíte k té druhé skupině lidí, pak zbystřete. Základní informace pro práci s tiskopisy ELDP v elektronické podobě. Vedle elektronické verze tiskopisu ve formátu PDF, který lze s pomocí specializovaného komerčního programu vyplňovat na stránkách ČSSZ, mohou všichni uživatelé internetu.


ELDP se vyhotovuje ve třech kopiích, jednu dostává ČSSZ, jednu zaměstnanec a třetí eviduje zaměstnavatel. Vykazuje se na něm především doba důchodového pojištění zaměstnance a jeho vyměřovací základ za daný kalendářní rok. I když zaměstnavatelé mají ze zákona povinnost každoročně každému svému zaměstnanci vyhotovit evidenční list důchodového pojištění a předložit ho k evidenci České správě sociálního zabezpečení (ČSSZ), ne vždy svou povinnost z různých důvodů splní. Informativní, evidenční list důchodového pojištění. Od českého státu dostanete starobní penzi, jenom pokud dostatečně dlouho přispíváte do společné kasy.


Relativní výhodu mají zaměstnanci s pracovní smlouvou, za které musí většinu peněz zaplatit zaměstnavatel. Některé firmy však svoji zákonnou povinnost neplní. Aktuální šablona ještě není k dispozici, děláme ale vše proto, abychom ji zařadili během několika málo dnů. Co to je informativní osobní list důchodového pojištění ? Archiv pro štítek: evidenční list důchodového pojištění (ELDP) Špatně vyhotovení evidenční list při mateřské 31. Otázka: Dobrý den, měla bych k Vám několik dotazů.


Moc děkuji za Vaše zodpovězení. Termín odeslání je 30. Pokud zaměstnanec ukončil zaměstnání dříve je nutné vyplnit a odeslat ELDP do jednoho měsíce od ukončení, nejpozději do 31.


U dohody o pracovní činnosti pak nesmí přesáhnout.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Hinweis: Nur ein Mitglied dieses Blogs kann Kommentare posten.

Beliebte Posts